Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért nem engedték el az állam
  2008-09-23 18:46:54, kedd
 
  Miért nem engedték el az államadósságunkat?
2008-04-27. 00:36

Egy zseniális gondolatokból összeszőtt könyvből idézzük a módszerváltás ezzel kapcsolatos, lényegi történéseit. Ez a klasszikus írás a 85 éves dr. v. Endrey Antalnak A disznófejű nagyúr c. műve. Idézünk a Hazánk az adósok börtönében fejezetből.

A Jobbikba is belépett a hat idegen nyelven beszélő tudós
A Jobbikba is belépett a hat idegen nyelven beszélő tudós

,,(...) már 1990 februárjában, a választási kampány kezdetén, megkötötték az alkut Londonban országunk legnagyobb hitelezőivel, a Rothschild és Warburg bankházakkal, a Kádár-rendszer által hátrahagyott államadósság pontos és maradéktalan visszafizetésére. Minderre csupán 1995 júliusában derült fény, mikor Rabár Ferenc, az Antall-kormány első pénzügyminisztere, egy őszinteségi rohamában elmondta az egészet Meszleny Lászlónak, a Magyar Nemzet gazdasági riporterének. ("Pénzügyi segítség helyett ígéreteket kaptunk", Magyar Nemzet, 1995. július 22.)

Rabár így számolt be az újságírónak a történtekről:

,,(...) lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez, és témája a magyar adóssághiány lehetséges kezelési módja. A meghívót Soros György elküldte az akkor alakuló pártok közgazdasági szakértőinek. Tardos Márton fogta össze az utazási ügyeket, s tőle kaptam egy előkészítő anyagot, amelyet tudomásom szerint Szalkai István, az MNB korábbi elnökhelyettese készített. Az írást áttanulmányoztam, és konzultáltam róla Tardos Mártonnal. Ezután ment ki a csapat Londonba. A látogatás magánjellegű volt, noha azon az akkori kormány néhány szakértője is részt vett. Az angol fővárosba Tardos Márton, Surányi György, Csillag István, Szalkai István, valamint jómagam utaztunk el, és Antall József kérésére csatlakoztak hozzánk az ő külföldi szakértői: Tar Pál és O'sváth György. Az 1990-es választások előtt esélyesnek tekintett pártok képviselőiből és a velük már kapcsolatban álló kormányzati szakértőkből tevődött össze a csoport. (...)""

,,Vagyis mi történt valójában? A bankárok biztosítani akarták magukat az MDF választási győzelme esetére, ezért magyarországi vezérképviselőjük, Soros György és az általa protezsált Tardos Márton útján meghívták az oroszlánbarlangba az esélyes miniszterelnökjelölt hozzájuk egyébként is közelálló és megfelelő "előkészítő anyaggal" már előzőleg agymosott közgazdasági szakértőit, hogy őket az akkori reformkommunista kormány küldötteivel egyetemben meggyúrják, és a leendő Antall-kormány gazdaságpolitikájának irányelveit előre lefektessék."

,,A Rabár-vallomásból az is kitűnik, hogy a bankárokat elsősorban a magyar nemzeti vagyon megkaparintása érdekelte. Ezért volt a megbeszélés fő témaköre az államadósságnak állami tulajdonnal való megváltása, majd mikor ez gyakorlatilag kivihetetlennek bizonyult, a bankárok hunyorítottak egyet, hogy "sebaj, fiúk, majd megszerezzük más úton, - és - de az adósságot pontosan fizessétek" intéssel, útjára bocsátották az Antall-csapatot."

"A helyzet tehát az - összegezi Szakolczai György fentebb idézett cikkében -, hogy a Kék szalag bizottság által megszervezett és semmiféle alkotmányos felhatalmazással nem rendelkező és tárgyalásainak tartalmát mindeddig szigorúan homályban tartó csoport megbeszéléseinek (vagy akár hallgatólagos megállapodásainak) folytán alakultak ki a rendszerváltás utáni magyar gazdaság - sőt társadalompolitika - legfontosabb alapelvei! Ezek szerint Magyarország - és egyedül Magyarország a) nem kezdeményez adósságkönnyítést; b) elutasítja a reprivatizáció minden formáját; c) kizárja a széles rétegeket a nemzeti termelőtőke tulajdonából; és d) megindítja a nemzeti termelőtőke külföldiek javára való nagy volumenű értékesítését bevételszerzési célból."

Meglepetésünkre A disznófejű nagyúr (teljes terjedelemben) digitális formában is megtalálható az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus gyűjteményében. Kapható vagy megrendelhető a Magyar Menedék Könyvesbolttól, és kölcsönözhető a Csengey Dénes Könyvtárból.

Néhány további érdekes téma a könyvből:
A Rothschildok meggazdagodása
Metternich kölcsönt kap a Rothschildektől

Endrey Antal 1922-ben Hódmezővásárhelyen született, tősgyökeres jogász és politikus családból. Anyai ágon ősei székely eredetű nemesek, a középkor óta a Tisza bal partján gazdálkodtak. Apja az első világháborúban szerzett érdemeiért vitézi címet kapott, később ezt örökölve, 17 évesen, 1939-ben avatták őt. A budapesti Pázmány Péter Tudományegyetemen Summa cum laude jogi doktori oklevelet nyert. Tanulmányai során két félévet a berlini Fiedrich Wilhelms egyetemen is tanult mint a magyar külügyminisztérium ösztöndíjasa. Jogi stúdiumai mellett behatóan foglalkozott közgazdaságtannal, pénzügytannal és más rokon tárgyakkal. Már joghallgató korában munkatársa volt a Gazdasági Jog című folyóiratnak. A háború utolsó hónapjaiban mint önkéntes páncélromboló szolgált, majd szovjet fogságba esett, ahonnan csodával határos módon sikerült megmenekülnie. 1947 júliusában minősítéssel tette le az ügyvédi vizsgát, és szülővárosában nyitott ügyvédi irodát.

Ellenzéki politikai tevékenysége miatt 1948 végén kénytelen volt nyugatra disszidálni, majd 1949 áprilisában kivándorolt Ausztráliába. Kezdeti nehézségek után 1956 áprilisában kitüntetéssel szerezte meg a University of Tasmania jogtudományi oklevelét és egyben az ausztrál ügyvédi képesítést. Már abban az évben precedens értékű pert nyert a tasmániai felsőbíróságon, amely az ausztrál döntvénytárba is bekerült. 1957-ben áttelepült Melbournebe, ahol folytatta felfelé ívelő ügyvédi karrierjét. 1972-ben kinevezték az ausztrál szenátus egyik legfontosabb bizottságának állandó jogtanácsosává, mellette folytatta tárgyaló ügyvédi tevékenységét is. Megbízói közé tartoztak a legnagyobb ausztrál és angol vállalatok, az ausztrál hitelszövetkezetek országos tanácsa, több nagy biztosító intézet és a The Age országos napilap. Jogi érdemeiért 1975-ben elnyerte az angol királyi tanácsos rangot. Ügyvédi praxisa mellett 1971-től gazdálkodott is, törzskönyvezett húsmarhatenyészete országos mezőgazdasági kiállításon díjat is nyert.

1989 májusában tért haza Magyarországra, Hódmezővásárhelyen folytatott nemzetközi és magyar ügyvédi gyakorlatot '99 januárjáig, valamint birtokán gazdálkodott. 2000 januárjában súlyos agyvérzése volt, 4 hónapig kórházban tartották, mozgáskorlátozott lett, de szellemi kapacitását visszanyerte, és még a Jobbikba is belépett a hat idegen nyelven beszélő tudós.

A Nemzeti Újság című havilapját öt évig Ausztráliában adta ki, majd 1990. januártól Magyarországon; a 16. évfolyamában járó folyóiratot ma is fáradhatatlanul szerkeszti. Számos könyvet írt, Wass Albert az 1986-ban, Melbournben, angol nyelven kiadott Erdély-történelem (eredeti címe: The other Hungary) könyvét vélte a legjobbnak, bár a disznófejű nagyúr c. könyvével vált ismertté. Valamennyi művéből felajánlott egy-egy példányt a pártja által alapított Csengey Dénes Könyvtárnak.

(Kuruc.info-összeállítás)

Kapcsolódó cikkünk:
Endrey Antal is lemondta a Magyar Nemzetet

http://kuruc.info/r/9/24142/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megbeszéléseinek, felhatalmazással, reformkommunista, áttanulmányoztam, visszafizetésére, államadósságnak, elnökhelyettese, fáradhatatlanul, kivihetetlennek, rothschildektől, meglepetésünkre, törzskönyvezett, bevételszerzési, gyűjteményében, rendszerváltás, megkaparintása, reprivatizáció, világháborúban, jogtanácsosává, felsőbíróságon, magyarországra, tárgyalásainak, szülővárosában, könyvesbolttól, meggazdagodása, magyarországon, kölcsönözhető, értékesítését, mezőgazdasági, hunyorítottak, hallgatólagos, megrendelhető, tevékenységét, megszervezett, terjedelemben, gyakorlatilag, zseniális gondolatokból, módszerváltás ezzel, klasszikus írás, disznófejű nagyúr, adósok börtönében, választási kampány, alkut Londonban, őszinteségi rohamában, egészet Meszleny, magyar adóssághiány, meghívót Soros, akkor alakuló, utazási ügyeket, előkészítő anyagot, írást áttanulmányoztam, csapat Londonba, Endrey Antalnak, Rabár Ferenc, Meszleny Lászlónak, Magyar Nemzet, Soros György, Tardos Márton, Szalkai István, Tardos Mártonnal, Surányi György, Csillag István, Antall József, Szakolczai György, Meglepetésünkre, Országos Széchényi Könyvtár, Magyar Menedék Könyvesbolttól, Csengey Dénes Könyvtárból, Endrey Antal, Pázmány Péter Tudományegyetemen Summa, Fiedrich Wilhelms, Gazdasági Jog, Nemzeti Újság, Wass Albert, Csengey Dénes Könyvtárnak, Magyar Nemzetet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  S a dalok tanulsága  Az idő elsodorja létezésünk  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Emlék  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Szép estét  Föld napja április 22  Messziről jött ember  Emlék  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Naplemente  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Esti kép  Ez a jó az alvásban.  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az udvariasság alapja: önismer...  Ahogy emelkedik a rezgés...  A föld szépségéért  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Zilahy Lajos gondolata  A Föld napja  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Pillangó  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Naplemente  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Muratáj  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szép estét  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Emberként automatikusan értéke...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Ha így haladunk...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A lelki élet nem arról szól, ....  A könnyek összegyűjtése  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
zseniális gondolatokból, módszerváltás ezzel, klasszikus írás, disznófejű nagyúr, adósok börtönében, választási kampány, alkut Londonban, őszinteségi rohamában, egészet Meszleny, magyar adóssághiány, meghívót Soros, akkor alakuló, utazási ügyeket, előkészítő anyagot, írást áttanulmányoztam, csapat Londonba, látogatás magánjellegű, akkori kormány, angol fővárosba, 1990-es választások, bankárok biztosítani, általa protezsált, akkori reformkommunista, leendő Antall-kormány, bankárokat elsősorban, magyar nemzeti, államadósságnak állami, bankárok hunyorítottak, adósságot pontosan, helyzet tehát, rendszerváltás utáni, reprivatizáció minden, széles rétegeket, nemzeti termelőtőke, első világháborúban, budapesti Pázmány, berlini Fiedrich, háború utolsó, ügyvédi vizsgát, ausztrál ügyvédi, évben precedens, tasmániai felsőbíróságon, ausztrál döntvénytárba, ausztrál szenátus, legnagyobb ausztrál, angol királyi, pártja által, megbeszéléseinek, felhatalmazással, reformkommunista, áttanulmányoztam, visszafizetésére, államadósságnak, elnökhelyettese, fáradhatatlanul, kivihetetlennek, rothschildektől, meglepetésünkre, törzskönyvezett, bevételszerzési, gyűjteményében, rendszerváltás, megkaparintása, reprivatizáció, világháborúban, jogtanácsosává, felsőbíróságon, magyarországra, tárgyalásainak, szülővárosában, könyvesbolttól, meggazdagodása, magyarországon, kölcsönözhető, értékesítését, mezőgazdasági, hunyorítottak, hallgatólagos, megrendelhető, tevékenységét, megszervezett, terjedelemben, gyakorlatilag, pénzügytannal, megmenekülnie, magyarországi, módszerváltás, kitüntetéssel, páncélromboló, gondolatokból, döntvénytárba, bizottságának, képviselőiből, ausztráliában, tulajdonából, visszanyerte, évfolyamában, jogtudományi, rothschildok, küldötteivel, adóssághiány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.